Суђење на даљину – За и против?

Прошлогодишње ванредно стање због пандемије коронавируса донело је новине и у раду судова, па је омогућено и суђење на даљину. Какво је било искуство са скајп суђењем у Србији? Колико је било таквих суђења? Каква су искуства других земаља?
Одговоре на ова питања дале су судије Ивана Крстћ, Ивана Миловановић, Душан Дакић, Олга Тешовић и то кроз публикацију Суђење на даљину – правни оквири и пракса. Такође су указали на одређене принципе и стандарде које би требало следити како би се суђење на даљину унапредило и у реалним околностима.


Јутарњи ПУЛС - На Јастрепцу одржан округли сто на тему "Правосуђе на простору западног Балкана - Изазови и перспективе"

Форум судија Србије одржао је дана 28. августа на Јастрепцу први регионални округли сто под називом „Правосуђе на простору западног Балкана - Изазови и перспективе“ који је окупио релевантне панелисте са простора Западног Балкана.
На Телевизији Плус за Јутарњи ПУЛС, 30. августа 2021. године, говорио је Душан Милошевић, судија Прекршајног суда у Крушевцу, докторант Правног факултета Универзитета у Београду и члан Форума судија Србије.


На Јастрепцу одржан округли сто на тему "Правосуђе на простору западног Балкана - Изазови и перспективе"

Форум судија Србије одржао је дана 28. августа на Јастрепцу први регионални округли сто под називом „Правосуђе на простору западног Балкана - Изазови и перспективе“ који је окупио релевантне панелисте са простора Западног Балкана.
За Телевизију Плус говорио је председник УО Форума судија Србије Небојша Ђуричић.


Правосуђе на простору западног Балкана - Изазови и перспективе

Процес евроинтеграција Републике Србије и предстојеће уставне реформе повод су за одржавање округлог стола под називом ''Правосуђе на простору Западног Балкана - изазови и перспективе''.

Циљ је да се кроз дискусију анализира тренутни положај судских савета и судија у региону, као и да се сагледају могућа нормативна решења у погледу положаја, улоге и састава судског савета, начин избора и напредовања судија и организација судске власти.


Суђење на даљину

У недељнику "Нин" дана 10. јуна 2021. године изашао је чланак наших колегница Снежане Марјановић и Драгане Марчетић, судија Вишег суда у Београду и чланица Форума судија Србије.


Како до ефикасног прекршајног поступка

У недељнику "Време" дана 18. марта 2021. године изашао је чланак наше колегнице др. Сање Стргар, судије Прекршајног суда у Новом Саду и члана Форума судија Србије.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ