У Сомбору одржана дводневна едукација за медијаторе

Форум судија Србије и Медијација Центар Сомбор, које су потписале Споразум о сарадњи у области медијације, организовале су дводневну едукацију за медијаторе.


Враћање колективне тужбе у правни систем Србије обавеза према ЕУ

Колективну судску заштиту грађана не само што је неопходно вратити у правни систем Србије из којег је она 2013. године одстрањена, већ је то и обавеза према Европској унији с обзиром да је ЕУ донела директиву према којој свака земља чланица, али и земља кандидат, мора омогућити грађанима ту врсту заштите, речено је у Београду, на конференцији посвећеној проблему масовних парница.


Масовне и колективне тужбе и њихова реална примена

Дана 26.11.2022.год у Дневнику РТС-а, у прилогу у коме је тема била масовне и колективне тужбе и њихова реална примена, изјаву је дала Снежана Марјановић, судија Вишег суда у Београду и чланица Форума судија Србије.


Када правда на судовима касни а држава често губи: Масовне и колективне тужбе и њихова реална примена

Дана 26.11.2022. у прилогу на Дневнику ТВ Нове С говорила је Снежана Марјановић, судија Вишег суда у Београду и чланица Форума судија Србије. Тема су биле масовне и колективне тужбе и њихова реална примена.


Саветовање Форума судија Србије одржано у Пироту

Град Пирот је домаћин саветовања“ Дани форума“ у организацији Форума судија Србије. На дводневном стручно-правосудном саветовању говорило се о изменама провосудних закона које су условљене променом Устава Републике Србије.


Одржана промоција Инфо слузбе Основног суда у Пожеги за подршку медијацији

Прилог ТВ Пожега поводом промоције Инфо службе за подршку медијацији у Основном суду у Пожеги, 27.09.2022.год.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ