Форум судија Србије: Плате недопустиво ниске, пензије нису у складу са достојанством функције

Просечна пензија судије је скоро упола мања од његове плате и није довољна за достојанствен живот, саопштило је данас удружење Форум судија Србије.


Савет за правду по мери човека и у Пироту

У Основном суду у Пироту, у оквиру УСАИД пројекта "Правда за све” формиран је „Савет за правду по мери човека“, којег чине представници система правосуђа, Градске управе, Центра за социјални рад, Центра за медијацију, локалних удружења грађана. Главна улога Савета је да препозна потребе за унапређење правде и права грађана.


Форум судија Србије тражи повећање плата судијама

Судијама треба омогућити да могу да живе достојанствено од своје плате, јер немају алтернативу да се баве другим пословима, а садашњим зарадама не могу да се задовоље потребе породица судија, саопштило је данас удружење Форум судија Србије.


У Сомбору основан Савет за правду по мери човека

Судије и тужиоци у Сомбору основали су Савет за правду по мери човека, први такве врсте у Војводини. Поред људи из правосуђа, у раду овог савета учествоваће и представници полиције, градске управе, Центра за социјални рад, Центра за медијацију и локалних удружења грађана.


У Сомбору формиран први "Савет за правду по мери човека"

У Основном суду у Сомбору формиран је први у Војводини „Савет за правду по мери човека“, састављен од представника правосуђа, градске управе, Центра за социјални рад, Центра за медијацију, (полиције) и локалних удружења грађана. Ово је први пут да се овакав Савет формира при српском правосуђу.


У Сомбору формиран први Савет за правду по мери човека

Већа доступност правде грађанима и пажња према темама, као што су доступност правних услуга на свим језицима, приступ правосуђа особама са инвалидитетом, насиље у породици, имовински односи и дискриминација у радним односима, само су неке од тема којима ће се бавити „Савет за правду по мери човека“ у Сомбору.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ