Суђење на даљину

Форум судија Србије започео је реализацију пројекта „Онлине суђење – предности суђења на даљину“, уз подршку Фонда за регионално партнерство Краљевине Холандије (NFRP-MATRA). Пројекат ће бити спровођен од стране чланова удружења Форум судија Србије у укупном трајању од 12 месеци.


Пројекат „Алтернативне кривичне санкције у судској пракси“

Пројекат „Алтернативне кривичне санкције у судској пракси“ финансиран је од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији у оквиру Alumni Grant програма у области Владавине права (Rule of Law). Пројекат се реализује од стране чланова удружења Форума судија Србије који су уједно и чланови Alumni клуба програма Отворени свет (the Open World), а уз подршку Правосудне академије Републике Србије


Јачање независности и одговорности правосуђа

Форум судија Србије ће учествовати у програму јачања капацитета носилацца правосудних функција који се реализује у оквиру пројекта „Јачање независности и одговорности правосуђа“ заједничког програма Савета Европе и Европске уније Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску.


Отворена врата правосуђа

Форум судија Србије учествује у пројекту „Отворена врата правосуђа“, који је подржан од стране УСАИД-а. Циљ пројекта је јачање поверења грађана у рад правосудних институција у Републици Србији кроз побољшање комуникације између грађана и правосуђа.
Пројекат реализује коалиција коју чине 12 организација које се баве људским правима и развојем демократије, као и струковна удружења правосуђа.


Анализа спорова мале вредности

Форум судија Србије уз подршку USAID Пројекта владавине права у периоду од децембра 2018. године до октобра 2019. године спровешче истраживање спорова мале вредности у судовима опште надлежности.


Израда Приручника за Закон о парничном поступку

Форум судија Србије је успешно окончао пројекат подржан од стране Холандске амбасаде који је имао за циљ израду Приручника за Закон о парничном поступку.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ