Практичне смернице за коришћење друштвених медија намењене судијама: централна и источна Европа

Форум судија Србије и CEELI Институт из Прага, Чешка Република, представљају српско издање “Практичних смерница за коришћење друштвених медија намењене судијама“. Овај приручник саставио је CEELI Институт, односно чланови радне групе при Мрежи за размену судија у централној и источној Европи.


Суђење на даљину

Форум судија Србије успешно је реализовао пројекат „Онлине суђење – предности суђења на даљину“, уз подршку Фонда за регионално партнерство Краљевине Холандије (NFRP-MATRA).


Пројекат „Алтернативне кривичне санкције у судској пракси“

Пројекат „Алтернативне кривичне санкције у судској пракси“ финансиран је од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији у оквиру Alumni Grant програма у области Владавине права (Rule of Law). Пројекат се реализује од стране чланова удружења Форума судија Србије који су уједно и чланови Alumni клуба програма Отворени свет (the Open World), а уз подршку Правосудне академије Републике Србије


Јачање независности и одговорности правосуђа

Форум судија Србије ће учествовати у програму јачања капацитета носилацца правосудних функција који се реализује у оквиру пројекта „Јачање независности и одговорности правосуђа“ заједничког програма Савета Европе и Европске уније Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску.


Отворена врата правосуђа

Форум судија Србије учествује у пројекту „Отворена врата правосуђа“, који је подржан од стране УСАИД-а. Циљ пројекта је јачање поверења грађана у рад правосудних институција у Републици Србији кроз побољшање комуникације између грађана и правосуђа.
Пројекат реализује коалиција коју чине 12 организација које се баве људским правима и развојем демократије, као и струковна удружења правосуђа.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ