Поводом почетка пројекта „Медијација у привредним споровима у Србији“, у петак 28. октобра 2016. године у Палати Србије одржана је конференција на тему МЕДИЈАЦИЈА У ПРИВРЕДНИМ СПОРОВИМА: ДОСТИГНУЋА И ИЗАЗОВИ.

13097444_xl.jpg

Овај пројекат реализују Европски центар за решавање спорова (Словенија), АДР Центар (Италија), АДР Група (Велика Британија) и Партнери за демократске промене Србија, у сарадњи са Привредном комором Србије и Правосудном академијом, уз подршку Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и Инвестиционог фонда Уједињеног Краљевства.

Председник Управног одбора Форума судија Србије, Небојша Ђуричић је учествовао на округлом столу који је одржан у другом делу конференције на тему „Како унапредити квалитет услуга и повећати број захтева за медијацију у Србији“ НА округлом столу истакнуто је да је главни задатак да се пословној заједници понуди и приближи могућност алтернативног решавања привредних спорова кроз медијацију као ефикаснији, јефтинији и бржи поступак, чиме ће се пружити и значајан допринос даљем економском развоју и стварању повољнијег окружења нове инвестиције у Србији.

ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ