Форум судија Србије дана 24 новембра 2017. године одржао завршно представљање Приручника за примену Закона о парничном поступку. Ближе информације о разлозима за израду Приручника, циљној групи којој је намењен и обиму примене су дали аутори Приручника: председник Управног одбора Форума судија Србије и судија Другог основног суда у Београду, Небојша Ђуричић, и аутори судија, Снежана Марјановић, Миланка Пјевовић, Драгана МарчетићИ судије Првог основног суда у Београду, и судија Зорица Банковић судија Другог основног суда у Београду. О значају Приручника говорио је и директор Правосудне академије Ненад Вујић.

Aero klub - predstavljanje priručnika 1

„Форум судија Србије је од свог оснивања поставио за циљеве свог деловања јачање интегритета, стручноси и ефикасности судства. Само стручно и ефикасно судство и судије од интегритета могу повратити поверење градјана и бит ими гарант поштовања права и основних слобода. У даљем раду борићемо се за бољи положај судија и запослених у суди као и за попуњавање упражњених судијских места.”

“Захваљујемо се амбасади Краљевине Холандије у Београду која је подржала израду и штампање Приручника за примену Закона о парничном поступку” истакао је у обраћању присутнима судија Ђуричић.

Приручник ће послужити као корисно средство у свакодневном раду судија, и у њему ће на практичан начин, са примерима добре праксе бити обрађена питања као што су уредност тужбе, достава, трошкови поступка, неодговарајућим садржајем записника, руковопђење главном расправом. Приручник је пре свега намењен судијама које су тек изабране као и судијама које немају много искуства у парничној материји, али свакако ће бити од користи и судијама са дугогодишњим искуство. Приликом писања овог документа, водило се свим оним спорним питањима и недоумицама које сам имала као млади судија, и надам се да ће се на овај начин олакшати новоизабраним судијама сналажење у прописима, и самим тим убрзати доношење судијских одлука“, истакли су аутори Приручника.

ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ