У Крагујевцу је 4. априла 2024. године организована радионица на тему „Могућност унапређења институционалног одговора на насиље у породици“. Иста радионица одржана је и у Аранђеловцу 5. априла 2024. године.

IMG-20a542ea1fc4f314d99a8fa2651835a5-V.jpg

Правосудна академија, Биро за међународну борбу против наркотика и спровођење закона и Форум судија Србије, уз подршку пројекта „Правда за све“, који финансира Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), организовали су радионицу на тему „Могућност унапређења институционалног одговора на насиље у породици“, која је одржана, 4.   априла 2024. године у Крагујевцу а дана 5. априла 2024. године у Аранђеловцу.

Циљ радионице је стицање знања и вештина за препознавање и разумевање насиља у породици уз усвајање основних принципа и институционалних процедура за примену интегралних, мултисекторских, координираних интервенција служби у заједници које ефикасно заустављају насиље.

Овим радионицама су присуствовали представници правосудних органа – судије и јавни тужиоци, стручни радници у центру за социјални рад и другим социјалним службама. Програм је такође доступан и професионалцима из полиције, образовних и здравствених установа и других релевантних служби ангажованих у координацији акција превенције и заштите од насиља у породици у заједници.

 

Радионице су одржале:

  • Ивана Миловановић, суткиња Вишег суда у Нишу

  • Горјана Мирчић Чалуковић, јавна тужитељка упућена у Правосудну академију

 

 

ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ