Притвор у кривичном поступку по приватној кривичној тужби

На сајту Отворена врата правосуђа можете погледати блог колеге Душана Дакића, судије Основног суда у Новом Саду и члана Форума судија Србије.


Дводневна обука "Тренинг тренера" одржана у Параћину

Форум судија Србије је за своје чланове организовао дводневну обуку дана 11. и 12. априла. Обука, “Тренинг тренера” је организована како би судије и полазници почетне обује имали могућност да прошире своје тренерске, говорне и предавачке вештине. Тренинг је организован у Основном суду у Параћину и овом приликом се захваљујемо председници суда Ирени Спасић на срдачном и топлом гостопримству.


Споразум о признању прекршаја - предности и дилеме

На сајту Отворена врата правосуђа можете погледати блог др Сања Стргар, судије Прекршајног суда у Новом Саду и члана Форума судија Србије


Отворена врата правосуђа на тему „Фантомске фирме на лажним адресама“

У оквиру пројекта Отворена врата правосуђа дана 16. марта 2022. године у организацији Форума судија Србије и Удружења тужилаца Србије одржана су тематска „Отворена врата“ на тему „Фантомске фирме на лажним адресама“. Мина Вулић, полазница Правосудне Академије и члан Форума судија Србије је уједно и модератор овог онлине састанка.


Прекршајно-правни осврт на непоступање по захтеву за приступ информацијама од јавног значаја

На сајту Отворена врата правосуђа можете погледати блог колеге Душана Милошевића, судије Прекршајног суда у Крушевцу и члана Форума судија Србије.


Потписан протокол о сарадњи између Форума судија Србије и Основног суда у Сомбору у оквиру пројекта “Реши спор - постигни договор”

У оквиру пројекта “Реши спор-постигни договор” дана 25.03.2022. године потписан је протокол о сарадњи између Форума судија Србије и Основног суда у Сомбору. Протокол су потписали председница Основног суда у Сомбору Александра Мадурић Калчан и председник управог одбора Форума судија Србије, Небојша Ђуричић. Циљ протокола је сарадње на спровођењу Програма алтернативног решавања спорова у циљу унапређења поступка медијације у Основном суду у Сомбору.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ