Позив на семинар "Основна обука медијатора" у Крушевцу од 13. до 18. октобра 2022. године

Програм обуке обухвата теме као што су: појам медијације, начела медијације, фазе медијације, вештине активног слушања, вештине идентификовања тачака конфликта, вештина преговарања… и низ практичних вежби.


Позив на семинар "Грешке у медицини и медицинско вештачење - правни аспекти"

Теме семинара биће: основи и врсте одговорности због грешке у медицини, "стручна грешка" и "грешка у обавештавању", ток поступка од тужбе до правноснажне одлуке, правилно постављање задатка вештаку и примери из домаће судске праксе. Радионица је намењена свим пружаоцима здравствене заштите, правницима који се баве медицинским правом и другим заинтересованим лицима из јавног и приватног сектора како би се подробније упознали са постојећим релевантним прописима и судском праксом, а и унапредили своја знања и вештине кроз интерактивну обуку и дискусију са еминентним стручњацима из области медицинског права.


Одржана конференција за новинаре Форума судија Србије у Media centru у Београду

Тема конференције биле су уставне реформе у Републици Србији и стање у правосуђу (материјално, кадровско, техничко и др.) и њихов утицај на остварење права грађана.


Трећи дан регионалног округлог стола на Јастрепцу

Трећег дана Регионалног саветовања на Јастрепцу тема је била “Еволуција или револуција Кривичног законодавства у Републици Северна Македонија и Републици Србији”, модератор је била Ивана Миловановић, судија Основног суда у Нишу.


Други дан регионалног округлог стола на Јастрепцу

Други дан, први панел Регионалног округлог стола на Јастрепцу отворио је као модератор Дејан Петковић судија Основног суда у Сомбору. Овај панел био је посвећен актуелним темама грађанске материје, у којем су панелисти представили изазове са којима се сусреће домаћа судска пракса. На овом панелу отворена су многа питања попут бесплатне правне помоћи, електронског достављања као и спорова мале вредности.


Отворен регионални округли сто на Јастрепцу у организацији Форума судија Србије

Регионални округли сто "Правосуђе на простору Западног Балкана - (Р)еволуција судских поступака" отворен је 26.05.2022. год. на Јастрепцу у организацији Форума судија Србије.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ