Одржана два семинара на тему "Алтернативне кривичне санкције у судској пракси" у Београду

Настављамо са активностима у оквиру пројекта Алтернативне кривичне санкције у судској пракси. Организована су још два семинара 14. и 15. октобра 2021. године у просторијама Правосудне академије у Београду на тему „Алтернативне кривичне санкције у судској пракси“. Предавачице на овој обуци биле су др Олга Тешовић председница Основног суда у Пожеги и Ивана Миловановић судија Основног суда у Нишу.


Одржан други округли сто „Суђење на даљину”

У четвртак, 16.09.2021. године у Новом Саду одржан је други округли стола на тему „Суђење на даљину” у оквиру истоименог пројекта који је подржан од стране Амбасаде краљевине Холандије. Округли сто је отворио председник УО Форума судија Србије судија Небојша Ђуричић, а говорници су били проф.др Ивана Крстић, Олга Тешовић, судија и председница Основног суда у Пожеги, затим Ивана Миловановић, судија Основног суда у Нишу, и Душан Дакић, судија Основног суда у Новом Саду.


Одржана два семинара на тему "Алтернативне кривичне санкције у судској пракси" у Новом Саду

У оквиру пројекта Алтернативне кривичне санкције у судској пракси који се реализује у оквиру Алумни Грант програма у области Владавине права (Rule of Law) финансираног од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава, у сарадњи са Правосудном академијом и Форумом судија Србије организована су два семинара 16. и 17. септембра 2021. године у сали Правосудне академије у Новом Саду, на тему „Алтернативне кривичне санкције у судској пракси“.


Одржан округли сто под називом "COVID-19 и функционисање правосуђа"

У организацији Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу, Министарства правде Републике Србије, Правосудне академије и Института за криминолошка и социолошка истраживања, дана 09. Септембра, на Златибору је одржан округли сто под називом "ЦОВИД-19 и функционисање правосуђа (искуства и препоруке)". Уз модератора проф. Станка Бејатовића, панелисти Ивана Миловановић, судија Основног суда у Нишу, и Душан Дакић, судија Основног суда у Новом Саду су информисали учеснике о резултатима пројекта „Суђење на даљуну“.


Издата монографија “Суђење на даљину – правни оквир и пракса”

У оквиру пројекта Суђење на даљину на коме Форум судија Србије већ више месеци вредно ради уз подршку амбасаде Краљевине Холадније, издата је монографија “Суђење на даљину – правни оквир и пракса” чији су аутори Професорка Правног факултета Универзитета у Београду др.Ивана Крстић, судија и председница Основног суда у Пожеги др. Олга Тешовић, судија Основног суда у Нишу Ивана Миловановић, као и судија Основног суда у Новом саду Душан Дакић.


Одржана прва два семинара на тему "Алтернативне кривичне санкције у судској пракси"

У оквиру пројекта Алтернативне кривичне санкције у судској пракси који се реализује у оквиру у оквиру Алумни Грант програма у области Владавине права (Rule of Law) финансираног од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава, у сарадњи са Правосудном академијом и Форумом судија Србије организована су прва два семинара 02. и 03. септембра 2021. године у сали Правосудне академије у Нишу, на тему „Алтернативне кривичне санкције у судској пракси“.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ