Позив на онлајн семинар „Вансудско решавање потрошачких спорова (медијација)“

У сарадњи са адвокатом Ненадом Цвјетићанином, лиценцираним медијатором, који има велико искуство у заступању трговачких друштава, Форум судија Србије организује целодневни семинар у онлајн формату 20. јуна 2023. године, на коме ћете сазнати све најважније информације о вансудском решавању спорова, са посебним акцентом стављеним на решавање потрошачких спорова. Форум судија Србије представља организацију која је од стране Министарства правде регистрована за спровођење Основне обуке медијатора. Форум судија Србије окупља судије, које се поред свог основног позива баве и медијацијом као алтернативним начином решавања спорова.


Oрганизована трибина у Сомбору под називом “Значај бриге о породици у локалној заједници”

Форум судија Србије је у сарадњи са Удружењем Медијација центар Сомбор дана 15. маја организовао трибину у Сомбору под називом “Значај бриге о породици у локалној заједници”. Трибину је отворила Љиљана Тица, заменица градоначелника града Сомбора, док су модератори догађаја били социјална радница Ивана Кулић и судија основног суда у Сомбору Дејан Петковић. У уводном обраћању реч су имали и Небојша Ђуришић, председник удружења Форум судија Србије, Александар Пиља, председник удружења Медијација центар Сомбор и председница Основног суда Александра Медурић Калчан.


Одржана радионица у Крагујевцу на тему: "Медијација и упућивање предмета из суда"

Правосудна академија је, у сарадњи са Форумом судија Србије, 11. и 12. априла 2023. године у просторијама Палате правде у Крагујевцу, организовала радионицу за кориснике почетне обуке на тему: „Медијација и упућивање предмета из суда“.


На Конференцији Интернационалне асоцијације жена судија (ИАWЈ) у Маракешу учествују судије др Олга Тешовић и Ивана Миловановић

На 16. Конференцији Интернационалне асоцијације жена судија (ИАWЈ) у Маракешу, Мароко, учествују чланови Управног одбора Форума судија Србије - др Олга Тешовић, председница и судија Основног суда у Пожеги и Ивана Миловановић, заменица председника и судија Основног суда у Нишу.


Одржана радионица у Нишу на тему: "Медијација и упућивање предмета из суда"

Правосудна академија је, у сарадњи са Форумом судија Србије, 6. и 7. априла 2023. године у просторијама Правосудне академије у Нишу, организовала радионицу за кориснике почетне обуке на тему: „Медијација и упућивање предмета из суда“.


„Плеа баргаин“ на српски начин

На сајту Отворена врата правосуђа текст је написао Душан Дакић, судија Основног суда у Новом Саду, члан Форума судија Србије и мастер права Универзитета у Глазгову.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ