Прекршајно-правни осврт на непоступање по захтеву за приступ информацијама од јавног значаја

На сајту Отворена врата правосуђа можете погледати блог колеге Душана Милошевића, судије Прекршајног суда у Крушевцу и члана Форума судија Србије.


Потписан протокол о сарадњи између Форума судија Србије и Основног суда у Сомбору у оквиру пројекта “Реши спор - постигни договор”

У оквиру пројекта “Реши спор-постигни договор” дана 25.03.2022. године потписан је протокол о сарадњи између Форума судија Србије и Основног суда у Сомбору. Протокол су потписали председница Основног суда у Сомбору Александра Мадурић Калчан и председник управог одбора Форума судија Србије, Небојша Ђуричић. Циљ протокола је сарадње на спровођењу Програма алтернативног решавања спорова у циљу унапређења поступка медијације у Основном суду у Сомбору.


Завршна конференција пројекта "Алтернативне кривичне санкције у судској пракси" одржана у Београду

Дана 4. марта 2022. године, у Београду, у конференцијској сали Аеро клуба, одржана је завршна конференција пројекта "Алтернативне кривичне санкције у судској пракси" којој је присуствовао велики број учесника из судова, јавних тужилаштава, адвокатуре, Управе за извршење кривичних санкција, Министарства правде Републике Србије, као и представници невладиних организација.


Основна обука медијатора

Имамо велико задовољство да вас обавестимо да ће након још једне успешне обуке Форум судија Србије организовати још једну Основну обуку за посреднике – медијаторе. Основна обука ће се спровести у пет радних дана и биће одржана 02, 03, 04, 05. и 07. марта 2022.године у Београду, а све у складу са Правилником о програму обуке за посреднике („Службени гласник РС“, БР.146/14). Обука ће се спроводити у периоду од 13 до 18 часова.


Фантомске фирме на лажним адресама

Позната ситуација, у комшилуку је регистрована компанија, а имате утисак да никада нисте срели било кога коме је та компанија позната или за њу ради?


Пресуда без одржавања рочишта у спору мале вредности

На сајту Отворена врата правосуђа можете погледати блог колегинице Драгане Марчетић, судије Вишег суда у Београду и члана Форума судија Србије.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ