Како до ефикасног прекршајног поступка

У недељнику "Време" дана 18. марта 2021. године изашао је чланак наше колегнице др. Сање Стргар, судије Прекршајног суда у Новом Саду и члана Форума судија Србије.


Вештачење у прекршајном поступку - корак ка истини

У дневном листу "Данас" дана 15. јануара 2021. године изашао је чланак наше колегнице др. Сање Стргар, судије Прекршајног суда у Новом Саду и члана Форума судија Србије.


Алтернативне кривичне санкције у судској пракси

У дневном листу "Данас" дана 20. новембра 2020. године изашао је чланак наше колегнице Др. Олге Тешовић, ВФ председника Основног суда у Пожеги и члана Форума судија Србије.


Предмета више, а судија мање: Стручна удружења упозоравају да би правосуђе ускоро могло да буде паралисано

Србији је на почетку ове године формално недостајало 386 судија, а фактички 468. Будући да ће велики број њих у наредних пет година отићи у пензију, постоји озбиљна опасност да се мањак приближи броју од 800, односно да правосуђу фали четвртина потребних судија!


Заштита животне средине у грађанском праву

Последњих пар година, загађење ваздуха у градовима Србије постаје тако велико, да смо често у самом врху најзагађенијих друштава у свету.


Форум судија предлаже суђења онлајн кроз измене ЗПП-а

Форум судија Србије доставио је Министарству правде свој предлог за измене 30-так чланова Закона о парничном поступку (ЗПП) за које сматра да требају да буду измењени, допуњени или обрисани.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ