Održan okrugli sto „Suđenje na daljinu” u Kragujevcu

U četvrtak 21.10.2021. godine u Kragujevcu održan je još jedan okrugli sto na temu „Suđenje na daljinu“ u okviru istoimenog projekta koji je podržan od strane Ambasade kraljevine Holandije. Okrugli sto je otvorio predsednik UO Foruma sudija Srbije sudija Nebojša Đuričić, a govornici su bili zamenica Republičkog javnog tužioca dr. Jasmina Kiurski, dr. Olga Tešović, sudija i predsednica Osnovnog suda u Požegi, zatim Ivana Milovanović, sudija Osnovnog suda u Nišu, i Dušan Dakić, sudija Osnovnog suda u Novom Sadu.


Održana dva seminara na temu "Alternativne krivične sankcije u sudskoj praksi" u Kragujevcu

Održana su poslednja dva seminara u okviru projekta Alternativne krivične sankcije u sudskoj praksi. Seminari su održani dana 21. i 22. oktobra 2021. godine u Hotelu „Šumarice“ u Kragujevcu na temu „Alternativne krivične sankcije u sudskoj praksi“.


Održan okrugli sto „Suđenje na daljinu” u Beogradu

U četvrtak 14.10.2021. godine u Beogradu održan je još jedan okrugli sto na temu „Suđenje na daljinu“ u okviru istoimenog projekta koji je podržan od strane Ambasade kraljevine Holandije. Okrugli sto je otvorio predsednik UO Foruma sudija Srbije sudija Nebojša Đuričić, a govornici su bili zamenica Republičkog javnog tužioca dr. Jasmina Kiurski, dr. Olga Tešović, sudija i predsednica Osnovnog suda u Požegi, zatim Ivana Milovanović, sudija Osnovnog suda u Nišu, i Dušan Dakić, sudija Osnovnog suda u Novom Sadu.


Dani Foruma sudija Srbije u Kladovu

Forum sudija Srbije održao je svoju prvu stručnu konferenciju pod nazivom „Dani Foruma“, koji su održani u periodu od 10. do 12. oktobra, u Kladovu. Prva konferencija okupila je preko 50 sudija, pravnika i prijatelja Foruma.

„Danima Foruma“ prisustvovali su zamenica predsednika Visokog saveta sudstva i sudija Vrhovnog kasacionog suda sudija Zorana Delibašić, član VSS sudija Aleksandar Pantić, direktor pravosudne akademije Nenada Vujić, zamenica direktora USAID Projekta vladavine prava, Dragana Lukić, Danko Runić, ispred zajedničkog projekta Evropske Unije i Saveta Evrope „Jačanje nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa“. Učesnci su imali priliku da kroz tri dana učestvuju na konstruktivnim debatama i da čuju mnoge ideje koje će se sprovesti u delo kao i da budu predstavljeni projekti koji su već realizovani.


Održana dva seminara na temu "Alternativne krivične sankcije u sudskoj praksi" u Beogradu

Nastavljamo sa aktivnostima u okviru projekta Alternativne krivične sankcije u sudskoj praksi. Organizovana su još dva seminara 14. i 15. oktobra 2021. godine u prostorijama Pravosudne akademije u Beogradu na temu „Alternativne krivične sankcije u sudskoj praksi“. Predavačice na ovoj obuci bile su dr Olga Tešović predsednica Osnovnog suda u Požegi i Ivana Milovanović sudija Osnovnog suda u Nišu.


Održan drugi okrugli sto „Suđenje na daljinu”

U četvrtak, 16.09.2021. godine u Novom Sadu održan je drugi okrugli stola na temu „Suđenje na daljinu” u okviru istoimenog projekta koji je podržan od strane Ambasade kraljevine Holandije. Okrugli sto je otvorio predsednik UO Foruma sudija Srbije sudija Nebojša Đuričić, a govornici su bili prof.dr Ivana Krstić, Olga Tešović, sudija i predsednica Osnovnog suda u Požegi, zatim Ivana Milovanović, sudija Osnovnog suda u Nišu, i Dušan Dakić, sudija Osnovnog suda u Novom Sadu.


IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI