U Kragujevcu je 4. aprila 2024. godine organizovana radionica na temu „Mogućnost unapređenja institucionalnog odgovora na nasilje u porodici“. Ista radionica održana je i u Aranđelovcu 5. aprila 2024. godine.

IMG-20a542ea1fc4f314d99a8fa2651835a5-V.jpg

Pravosudna akademija, Biro za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona i Forum sudija Srbije, uz podršku projekta „Pravda za sve“, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), organizovali su radionicu na temu „Mogućnost unapređenja institucionalnog odgovora na nasilje u porodici“, koja je održana, 4. aprila 2024. godine u Kragujevcu a dana 5. aprila 2024. godine u Aranđelovcu.

Cilj radionice je sticanje znanja i veština za prepoznavanje i razumevanje nasilja u porodici uz usvajanje osnovnih principa i institucionalnih procedura za primenu integralnih, multisektorskih, koordiniranih intervencija službi u zajednici koje efikasno zaustavljaju nasilje.

Ovim radionicama su prisustvovali predstavnici pravosudnih organa – sudije i javni tužioci, stručni radnici u centru za socijalni rad i drugim socijalnim službama. Program je takođe dostupan i profesionalcima iz policije, obrazovnih i zdravstvenih ustanova i drugih relevantnih službi angažovanih u koordinaciji akcija prevencije i zaštite od nasilja u porodici u zajednici.

 

Radionice su održale:

  • Ivana Milovanović, sutkinja Višeg suda u Nišu

  • Gorjana Mirčić Čaluković, javna tužiteljka upućena u Pravosudnu akademiju

 

 

IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI