Sudije u Srbiji manje zarađuju od kolega u regionu

Sudije u Srbiji manje zarađuju od kolega u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori iako je Forum sudija Srbije prethodnih meseci više puta apelovao na nadležne da povećaju zarade sudija pošto bi taj potez, kako su naveli, pozitivno uticao na nezavisnost pravosuđa.


Forum sudija Srbije: Plate nedopustivo niske, penzije nisu u skladu sa dostojanstvom funkcije

Prosečna penzija sudije je skoro upola manja od njegove plate i nije dovoljna za dostojanstven život, saopštilo je danas udruženje Forum sudija Srbije.


Savet za pravdu po meri čoveka i u Pirotu

U Osnovnom sudu u Pirotu, u okviru USAID projekta "Pravda za sve” formiran je „Savet za pravdu po meri čoveka“, kojeg čine predstavnici sistema pravosuđa, Gradske uprave, Centra za socijalni rad, Centra za medijaciju, lokalnih udruženja građana. Glavna uloga Saveta je da prepozna potrebe za unapređenje pravde i prava građana.


Forum sudija Srbije traži povećanje plata sudijama

Sudijama treba omogućiti da mogu da žive dostojanstveno od svoje plate, jer nemaju alternativu da se bave drugim poslovima, a sadašnjim zaradama ne mogu da se zadovolje potrebe porodica sudija, saopštilo je danas udruženje Forum sudija Srbije.


U Somboru osnovan Savet za pravdu po meri čoveka

Sudije i tužioci u Somboru osnovali su Savet za pravdu po meri čoveka, prvi takve vrste u Vojvodini. Pored ljudi iz pravosuđa, u radu ovog saveta učestvovaće i predstavnici policije, gradske uprave, Centra za socijalni rad, Centra za medijaciju i lokalnih udruženja građana.


U Somboru formiran prvi "Savet za pravdu po meri čoveka"

U Osnovnom sudu u Somboru formiran je prvi u Vojvodini „Savet za pravdu po meri čoveka“, sastavljen od predstavnika pravosuđa, gradske uprave, Centra za socijalni rad, Centra za medijaciju, (policije) i lokalnih udruženja građana. Ovo je prvi put da se ovakav Savet formira pri srpskom pravosuđu.


IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI