Vraćanje kolektivne tužbe u pravni sistem Srbije obaveza prema EU

Kolektivnu sudsku zaštitu građana ne samo što je neophodno vratiti u pravni sistem Srbije iz kojeg je ona 2013. godine odstranjena, već je to i obaveza prema Evropskoj uniji s obzirom da je EU donela direktivu prema kojoj svaka zemlja članica, ali i zemlja kandidat, mora omogućiti građanima tu vrstu zaštite, rečeno je u Beogradu, na konferenciji posvećenoj problemu masovnih parnica.


Masovne i kolektivne tužbe i njihova realna primena

Dana 26.11.2022.god u Dnevniku RTS-a, u prilogu u kome je tema bila masovne i kolektivne tužbe i njihova realna primena, izjavu je dala Snežana Marjanović, sudija Višeg suda u Beogradu i članica Foruma sudija Srbije.


Kada pravda na sudovima kasni a država često gubi: Masovne i kolektivne tužbe i njihova realna primena

Dana 26.11.2022. u prilogu na Dnevniku TV Nove S govorila je Snežana Marjanović, sudija Višeg suda u Beogradu i članica Foruma sudija Srbije. Tema su bile masovne i kolektivne tužbe i njihova realna primena.


Savetovanje Foruma sudija Srbije održano u Pirotu

Grad Pirot je domaćin savetovanja“ Dani foruma“ u organizaciji Foruma sudija Srbije. Na dvodnevnom stručno-pravosudnom savetovanju govorilo se o izmenama provosudnih zakona koje su uslovljene promenom Ustava Republike Srbije.


Održana promocija Info sluzbe Osnovnog suda u Požegi za podršku medijaciji

Prilog TV Požega povodom promocije Info službe za podršku medijaciji u Osnovnom sudu u Požegi, 27.09.2022.god.


Medijacija – postigni dogovor, reši spor

U svečanoj sali Opštine Požega danas je održana promocija rada Info-službe Osnovnog suda u Požegi za podršku alternativnom rešavanju sporova. Učesnici su na ovom skupu predstavili dosadašnja pozitivna iskustva u medijaciji. Takođe je naglašen značaj učestvovanja svih članova lokalne zajednice čime se stvara pozitivan ambijent radi podsticaja rešavanja sporova na alternativni način.


IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI