Forum sudija Srbije je na zvaničnom programu sudijskih dana u Vrnjačkoj Banji, u okviru građansko-pravne sekcije, organizovao predstavljanje i podelu primeraka Priručnika za primenu Zakona o parničnom postupku. Bliže informacije o razlozima za izradu Priručnika, ciljnoj grupi kojoj je namenjen i obimu primene su dali autori Priručnika: predsednik Upravnog odbora Foruma sudija Srbije i sudija Drugog osnovnog suda u Beogradu, Nebojša Đuričić, zamenica predsednika Upravnog odbora Foruma sudija Srbije i sudija Apelacionog suda u Kragujevcu, Tanja Pavlović Nedeljković, sudija Drugog osnovnog suda u Beogradu, Zorica Banković, sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu, Snežana Marjanović, sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu, Dragana Marčetić.

forum-sudija-head01.jpg

„Zahvaljujem se Vrhovnom kasacionom sudu, koji nas je uvrstio u zvanični deo programa, kao i donatorima, Ambasadi Kraljevine Holandije, koji su podržali izradu Priručnika, što su prepoznali važnost ovakvog dela za efikasniji rad pravosuđa“, istakao je u obraćanju prisutnima sudija Đuričić.

Interesovanje za predstavljanje, kao i za primerak samog Priručnika, među sudijama građanskih, ali i privrednih odeljenja, svih instanci, je bilo veliko. Time su potvrđena očekivanja autora da Priručnik treba da bude efektivna, pristupačna i razumlјiva alatka koja će pomoći sudijama prilikom svakodnevnog rada, a takođe da omogući sudijama da povećaju efikasnost, skrate dužinu trajanja postupka i unaprede pravnu sigurnost.

„Prilikom pisanja ovog dokumenta, vodila sam se svim onim spornim pitanjima i nedoumicama koje sam imala kao mladi sudija, i nadam se da će se na ovaj način olakšati novoizabranim sudijama snalaženje u propisima, i samim tim ubrzati donošenje sudijskih odluka“, zaključila je sudija Pavlović Nedeljković.

Video materijal sa predstavljanja možete pogledati u delu "Pres Kliping" na sledećem linku:
http://forumsudija.org.rs/predstavljanje-prirucnika-za-primenu-zakona-o-parnicnom-postupku.a74.html

IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI