Praktične smernice za korišćenje društvenih medija namenjene sudijama: centralna i istočna Evropa

Forum sudija Srbije i CEELI Institut iz Praga, Češka Republika, predstavljaju srpsko izdanje “Praktičnih smernica za korišćenje društvenih medija namenjene sudijama“. Ovaj priručnik sastavio je CEELI Institut, odnosno članovi radne grupe pri Mreži za razmenu sudija u centralnoj i istočnoj Evropi.


Suđenje na daljinu

Forum sudija Srbije uspešno je realizovao projekat „Online suđenje – prednosti suđenja na daljinu“, uz podršku Fonda za regionalno partnerstvo Kraljevine Holandije (NFRP-MATRA).


Projekat „Alternativne krivične sankcije u sudskoj praksi“

Projekat „Alternativne krivične sankcije u sudskoj praksi“ finansiran je od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji u okviru Alumni Grant programa u oblasti Vladavine prava (Rule of Law). Projekat se realizuje od strane članova udruženja Foruma sudija Srbije koji su ujedno i članovi Alumni kluba programa Otvoreni svet (the Open World), a uz podršku Pravosudne akademije Republike Srbije


Jačanje nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa

Forum sudija Srbije će učestvovati u programu jačanja kapaciteta nosilacca pravosudnih funkcija koji se realizuje u okviru projekta „Jačanje nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa“ zajedničkog programa Saveta Evrope i Evropske unije Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku.


Otvorena vrata pravosuđa

Forum sudija Srbije učestvuje u projektu „Otvorena vrata pravosuđa“, koji je podržan od strane USAID-a. Cilj projekta je jačanje poverenja građana u rad pravosudnih institucija u Republici Srbiji kroz poboljšanje komunikacije između građana i pravosuđa.
Projekat realizuje koalicija koju čine 12 organizacija koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije, kao i strukovna udruženja pravosuđa.


IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI