Suđenje na daljinu

Forum sudija Srbije započeo je realizaciju projekta „Online suđenje – prednosti suđenja na daljinu“, uz podršku Fonda za regionalno partnerstvo Kraljevine Holandije (NFRP-MATRA). Projekat će biti sprovođen od strane članova udruženja Forum sudija Srbije u ukupnom trajanju od 12 meseci.


Projekat „Alternativne krivične sankcije u sudskoj praksi“

Projekat „Alternativne krivične sankcije u sudskoj praksi“ finansiran je od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji u okviru Alumni Grant programa u oblasti Vladavine prava (Rule of Law). Projekat se realizuje od strane članova udruženja Foruma sudija Srbije koji su ujedno i članovi Alumni kluba programa Otvoreni svet (the Open World), a uz podršku Pravosudne akademije Republike Srbije


Jačanje nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa

Forum sudija Srbije će učestvovati u programu jačanja kapaciteta nosilacca pravosudnih funkcija koji se realizuje u okviru projekta „Jačanje nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa“ zajedničkog programa Saveta Evrope i Evropske unije Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku.


Otvorena vrata pravosuđa

Forum sudija Srbije učestvuje u projektu „Otvorena vrata pravosuđa“, koji je podržan od strane USAID-a. Cilj projekta je jačanje poverenja građana u rad pravosudnih institucija u Republici Srbiji kroz poboljšanje komunikacije između građana i pravosuđa.
Projekat realizuje koalicija koju čine 12 organizacija koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije, kao i strukovna udruženja pravosuđa.


Analiza sporova male vrednosti

Forum sudija Srbije uz podršku USAID Projekta vladavine prava u periodu od decembra 2018. godine do oktobra 2019. godine sprovešče istraživanje sporova male vrednosti u sudovima opšte nadležnosti.


Izrada Priručnika za Zakon o parničnom postupku

Forum sudija Srbije je uspešno okončao projekat podržan od strane Holandske ambasade koji je imao za cilj izradu Priručnika za Zakon o parničnom postupku.


IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI