Poziv na onlajn seminar „Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova (medijacija)“

U saradnji sa advokatom Nenadom Cvjetićaninom, licenciranim medijatorom, koji ima veliko iskustvo u zastupanju trgovačkih društava, Forum sudija Srbije organizuje celodnevni seminar u onlajn formatu 20. juna 2023. godine, na kome ćete saznati sve najvažnije informacije o vansudskom rešavanju sporova, sa posebnim akcentom stavljenim na rešavanje potrošačkih sporova. Forum sudija Srbije predstavlja organizaciju koja je od strane Ministarstva pravde registrovana za sprovođenje Osnovne obuke medijatora. Forum sudija Srbije okuplja sudije, koje se pored svog osnovnog poziva bave i medijacijom kao alternativnim načinom rešavanja sporova.


Organizovana tribina u Somboru pod nazivom “Značaj brige o porodici u lokalnoj zajednici”

Forum sudija Srbije je u saradnji sa Udruženjem Medijacija centar Sombor dana 15. maja organizovao tribinu u Somboru pod nazivom “Značaj brige o porodici u lokalnoj zajednici”. Tribinu je otvorila Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika grada Sombora, dok su moderatori događaja bili socijalna radnica Ivana Kulić i sudija osnovnog suda u Somboru Dejan Petković. U uvodnom obraćanju reč su imali i Nebojša Đurišić, predsednik udruženja Forum sudija Srbije, Aleksandar Pilja, predsednik udruženja Medijacija centar Sombor i predsednica Osnovnog suda Aleksandra Medurić Kalčan.


Održana radionica u Kragujevcu na temu: "Medijacija i upućivanje predmeta iz suda"

Pravosudna akademija je, u saradnji sa Forumom sudija Srbije, 11. i 12. aprila 2023. godine u prostorijama Palate pravde u Kragujevcu, organizovala radionicu za korisnike početne obuke na temu: „Medijacija i upućivanje predmeta iz suda“.


Na Konferenciji Internacionalne asocijacije žena sudija (IAWJ) u Marakešu učestvuju sudije dr Olga Tešović i Ivana Milovanović

Na 16. Konferenciji Internacionalne asocijacije žena sudija (IAWJ) u Marakešu, Maroko, učestvuju članovi Upravnog odbora Foruma sudija Srbije - dr Olga Tešović, predsednica i sudija Osnovnog suda u Požegi i Ivana Milovanović, zamenica predsednika i sudija Osnovnog suda u Nišu.


Održana radionica u Nišu na temu: "Medijacija i upućivanje predmeta iz suda"

Pravosudna akademija je, u saradnji sa Forumom sudija Srbije, 6. i 7. aprila 2023. godine u prostorijama Pravosudne akademije u Nišu, organizovala radionicu za korisnike početne obuke na temu: „Medijacija i upućivanje predmeta iz suda“.


„Plea bargain“ na srpski način

Na sajtu Otvorena vrata pravosuđa tekst je napisao Dušan Dakić, sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, član Foruma sudija Srbije i master prava Univerziteta u Glazgovu.


IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI