Na Konferenciji Internacionalne asocijacije žena sudija (IAWJ) u Marakešu učestvuju sudije dr Olga Tešović i Ivana Milovanović

Na 16. Konferenciji Internacionalne asocijacije žena sudija (IAWJ) u Marakešu, Maroko, učestvuju članovi Upravnog odbora Foruma sudija Srbije - dr Olga Tešović, predsednica i sudija Osnovnog suda u Požegi i Ivana Milovanović, zamenica predsednika i sudija Osnovnog suda u Nišu.


Organizovana tribina u Somboru pod nazivom “Značaj brige o porodici u lokalnoj zajednici”

Forum sudija Srbije je u saradnji sa Udruženjem Medijacija centar Sombor dana 15. maja organizovao tribinu u Somboru pod nazivom “Značaj brige o porodici u lokalnoj zajednici”. Tribinu je otvorila Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika grada Sombora, dok su moderatori događaja bili socijalna radnica Ivana Kulić i sudija osnovnog suda u Somboru Dejan Petković. U uvodnom obraćanju reč su imali i Nebojša Đurišić, predsednik udruženja Forum sudija Srbije, Aleksandar Pilja, predsednik udruženja Medijacija centar Sombor i predsednica Osnovnog suda Aleksandra Medurić Kalčan.


Održana radionica u Kragujevcu na temu: "Medijacija i upućivanje predmeta iz suda"

Pravosudna akademija je, u saradnji sa Forumom sudija Srbije, 11. i 12. aprila 2023. godine u prostorijama Palate pravde u Kragujevcu, organizovala radionicu za korisnike početne obuke na temu: „Medijacija i upućivanje predmeta iz suda“.


Forum sudija Srbije je za područje Republike Srbije izdao „Praktične smernice za suđenje na daljinu u srednjoj i istočnoj Evropi“

U okviru saradnje sa Institutom CEELI Forum sudija Srbije je za područije Republike Srbije izdao „Praktične smernice za suđenje na daljinu u srednjoj i istočnoj Evropi“, koje su izrađene u okviru Mreže razmene sudija u srednjoj i istočnoj Evropi. Reč je o dugogodišnjoj inicijativi koju je Institut pokrenuo 2012. i u kojoj učestvuju neki od najboljih i najsposobnijih sudija u usponu iz dvadeset i jedne zemlje u regionu. Njihova redovna okupljanja omogućavaju razmenu najbolje prakse u području nezavisnosti, integriteta i odgovornosti pravosuđa i upravljanja sudovima.


Održana radionica u Nišu na temu: "Medijacija i upućivanje predmeta iz suda"

Pravosudna akademija je, u saradnji sa Forumom sudija Srbije, 6. i 7. aprila 2023. godine u prostorijama Pravosudne akademije u Nišu, organizovala radionicu za korisnike početne obuke na temu: „Medijacija i upućivanje predmeta iz suda“.


„Plea bargain“ na srpski način

Na sajtu Otvorena vrata pravosuđa tekst je napisao Dušan Dakić, sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, član Foruma sudija Srbije i master prava Univerziteta u Glazgovu.


IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI