Treći dan regionalnog okruglog stola na Jastrepcu

Trećeg dana Regionalnog savetovanja na Jastrepcu tema je bila “Evolucija ili revolucija Krivičnog zakonodavstva u Republici Severna Makedonija i Republici Srbiji”, moderator je bila Ivana Milovanović, sudija Osnovnog suda u Nišu.


Drugi dan regionalnog okruglog stola na Jastrepcu

Drugi dan, prvi panel Regionalnog okruglog stola na Jastrepcu otvorio je kao moderator Dejan Petković sudija Osnovnog suda u Somboru. Ovaj panel bio je posvećen aktuelnim temama građanske materije, u kojem su panelisti predstavili izazove sa kojima se susreće domaća sudska praksa. Na ovom panelu otvorena su mnoga pitanja poput besplatne pravne pomoći, elektronskog dostavljanja kao i sporova male vrednosti.


Otvoren regionalni okrugli sto na Jastrepcu u organizaciji Foruma sudija Srbije

Regionalni okrugli sto "Pravosuđe na prostoru Zapadnog Balkana - (R)evolucija sudskih postupaka" otvoren je 26.05.2022. god. na Jastrepcu u organizaciji Foruma sudija Srbije.


Pritvor u krivičnom postupku po privatnoj krivičnoj tužbi

Na sajtu Otvorena vrata pravosuđa možete pogledati blog kolege Dušana Dakića, sudije Osnovnog suda u Novom Sadu i člana Foruma sudija Srbije.


Dvodnevna obuka "Trening trenera" održana u Paraćinu

Forum sudija Srbije je za svoje članove organizovao dvodnevnu obuku dana 11. i 12. aprila. Obuka, “Trening trenera” je organizovana kako bi sudije i polaznici početne obuje imali mogućnost da prošire svoje trenerske, govorne i predavačke veštine. Trening je organizovan u Osnovnom sudu u Paraćinu i ovom prilikom se zahvaljujemo predsednici suda Ireni Spasić na srdačnom i toplom gostoprimstvu.


Sporazum o priznanju prekršaja - prednosti i dileme

Na sajtu Otvorena vrata pravosuđa možete pogledati blog dr Sanja Strgar, sudije Prekršajnog suda u Novom Sadu i člana Foruma sudija Srbije


IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI