Povodom početka projekta „Medijacija u privrednim sporovima u Srbiji“, u petak 28. oktobra 2016. godine u Palati Srbije održana je konferencija na temu MEDIJACIJA U PRIVREDNIM SPOROVIMA: DOSTIGNUĆA I IZAZOVI.

13097444_xl.jpg

Ovaj projekat realizuju  Evropski centar za rešavanje sporova (Slovenija), ADR Centar (Italija), ADR Grupa (Velika Britanija) i Partneri za demokratske promene Srbija, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Pravosudnom akademijom,  uz podršku  Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Investicionog fonda Ujedinjenog Kraljevstva.

Predsednik Upravnog odbora Foruma sudija Srbije, Nebojša Djuričić je učestvovao na okruglom stolu koji je održan u drugom delu konferencije  na temu „Kako unaprediti kvalitet usluga i povećati broj zahteva za medijaciju u Srbiji“  NA okruglom stolu  istaknuto je da je glavni zadatak da se poslovnoj zajednici ponudi i približi mogućnost alternativnog rešavanja privrednih sporova kroz medijaciju kao efikasniji, jeftiniji i brži postupak, čime će se pružiti i značajan doprinos daljem ekonomskom razvoju i stvaranju povoljnijeg okruženja nove investicije u Srbiji.

 

IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI