Žr­tva mo­ra od­mah da prijavi silovanje

Ako si­lo­va­nje ni­je pri­ja­vlje­no na vre­me, on­da ni­je mo­gu­će iz­vr­ši­ti DNK ana­li­zu bi­o­lo­ških tra­go­va, re­kla je Ta­ma­ra Iv­ko­vić, mo­le­ku­lar­ni bi­o­log u Cen­tru za sud­sku me­di­ci­nu Kli­nič­kog cen­tra Voj­vo­di­ne, ko­ja je go­vo­ri­la ju­če u Som­bo­ru na struč­nom sa­ve­to­va­nju Fo­ru­ma su­di­ja Sr­bi­je.


Održani "Dani foruma sudija Srbije" u Somboru - Prilog RTV 2 u TV Dnevniku na hrvatskom jeziku

Na drugom programu Radio-televizije Vojvodine u TV Dnevniku na hrvatskom jeziku prikazan se prilog sa savetovanja "Dani Foruma" koju je održan u Somboru.


Predlog za osnivanje Medijsko-pravosudnog saveta

Forum sudija Srbije uputiće Visokom savetu sudstva i udruženjima novinara predlog za osnivanje Medijsko-pravosudnog saveta, tela koje bi na najbolji način koordiniralo saradnju sudova i novinara, rečeno je danas u Somboru, na savetovanju kome prisustvuju sudije, tužioci i advokati iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.


Srpskom pravosuđu nedostaje Medijsko – pravosudni savet

Srpsko pravosuđe nema Medijsko – pravosudni savet poput zemalja u reginu, stoga će Forum sudija Srbije za osnivanje ovog Saveta predati predlog Visokom savetu sudstva. Osnivanje ovog tela je neophodno, jer je potrebno naći najbolji način za koordinaciju sudova i novinara kada je u pitanju objektivno i pravovremeno informisanje, rečeno je nakon savetovanja Foruma sudija Srbije u Somboru, kojem su prisustovale sudije, tužioci, pravnici i medijatori iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.


Održani "Dani foruma sudija Srbije" u Somboru

Srpsko pravosuđe nema Medijsko-pravosudni savet, poput zemalja u regionu. Stoga će Forum sudija Srbije predlog za osnivanje tog saveta uputiti Visokom savetu sudstva i Udruženjima novinara. U Somboru je održan Forum sudija Srbije, kojem su prisustovale sudije, tužioci i advokati iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore. Govorilo se o temama poput eksploatacije žena u prostituciji i starosnoj granici krivčne odgovornosti maloletnika.


Forum sudija Srbije: Obezbediti punu samostalnost tužilaca

Forum sudija Srbije ocenio je danas, povodom slučaja premeštanja tužiteljki Višeg javnog tužilaštva iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, da se za vladavinu prava i uspostavljanje pravne države mora obezbediti potpuna samostalnost nosilaca javnotužilačke funkcije, koju će obavljati bez ikakvog pritiska i uticaja.


IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI