Форум судија апелује на савесно извештавање медија

Форум судија Србије апеловало је данас на медије да не преносе суђења из судница у телевизијска студија и на новинске ступце и да у свом раду поступају савесно, поштујући право јавности да буде информисана, али никако у супротности са основним нацелима, коментарисањем неправноснажних судских одлука.


Мали судски спорови праве велику гужву

Од 33.700 нерешених предмета у Првом и 4.500 у Другом основном суду у Београду – чак једна трећина су спорови мале вредности. Трају дуго, а могу се решити брзо.


Спречавање насиља у породици

Судија Небојша Ђуричић, члан радне групе за израду Преднацрта закона о спречавању насиља у породици, гостовао је у емисији Београде добар дан ТВ Студио Б дана 21.07.2016.г. и представио је Преднацрт.


Хоће ли оштећени морати да доказује кривицу лекара

Нови предлог закона требало је да олакша доказивање лекарске грешке, али у удружењима правника и судија сматрају да би он само довео до гомилања жалби пред Судом у Стразбуру.


Лекарска грешка још теже доказива

Новим грађанским закоником положај пацијената пред судом биће неповољнији. Оштећени ће морати да доказује кривицу лекара. Правници забринути, укида се претпоставка кривице лекара.


Ефикасност судске доставе

Гостовање у јутарњем програму TV KCN


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ