Dvodnevni seminar pod nazivom “Prethodno ispitivanje tužbe i pripremno ročište” održan u Beogradu

Pravosudna akademija je u saradnji sa Forumom Sudija Srbije 29. i 30. maja 2019. godine, u Beogradu, organizovala je dvodnevni seminar pod nazivom „Prethodno ispitivanje tužbe i pripremno ročište“. Seminaru su prisustvovale sudije sa teritorije beogradske apelacije koje imaju do tri godine sudijskog iskustva.


Forum sudija Srbije izdao saopštenje za javnost povodom medijske kampanje koja se vodi u lokalnim medijima protiv sudija građanskog odeljenja Osnovnog suda Vršcu

Lokalni mediji u svom izveštavanju koje se odnosi na veliki broj sporova pokrenutih od strane penzionera radi povraćaja iznosa koji im je obustavljan od penzije a na osnovu Odluke Skupštine Opštine Vršac, vrši neprimereni pritisak na sud, urušava ugled i autoriteta suda.

Iako svesni ozbiljnosti situacije u kojoj su se našli naši sugrađani to ne može biti razlog da se vrše napadi na nezavisnost suda i rušiti njegov autorit i pojedine sudije javno proglašavaju odgovornim za nastalu situaciju.


Komentari i predlozi Foruma sudija Srbije na nacrt Zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika

Forum sudija Srbije objavio je komentare i predloge na nacrt Zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, koji je objavljen na sajtu Ministarstva pravde dana 19.04.2019. godine.


Konkurs za angažovanje konsultanata/eksperata za potrebe izrade Analize sprova male vrednosti

Forum sudija Srbije (FSS) realizuje projekat „Analiza sporova male vrednosti“ uz finansijsku podršku USAID Projekta vladavine prava (ROLPS).

Opšti cilj projekta je povećanje efikasnost u rešavanju sporova malih vrednosti i doprinos poboljšanju pravosuđa, putem izrade analize i smernica s preporukama za ubrzavanje procesa sudjenja u slučajevima koji se odnose na sporove male vrednosti, uključujući i predlog za izmene i dopune Zakona o parničnom postupku.


Dvodnevni seminar pod nazivom “Prethodno ispitivanje tužbe i pripremno ročište” održan u Nišu

Pravosudna akademija je u saradnji sa Forumom Sudija Srbije 4. i 5. aprila 2019. godine, u Nišu, organizovala je dvodnevni seminar pod nazivom „Prethodno ispitivanje tužbe i pripremno ročište“. Seminaru su prisustvovale sudije sa teritorije kragujevačke apelacije koje imaju do tri godine sudijskog iskustva.


Forum sudija Srbije izdao saopšenje za javnost povodom blokade zgrade Vrhovnog Kasacionog suda, Privrednog Apelacionog suda, Upravnog suda i Apelacionog suda u Beogradu

Forum sudija Srbije oštro protestvuje povodom događaja koji su se odigrali dana 25.03.2019. godine u periodu od 14.00 do 16.30 časova ispred zgrade Vrhovnog Kasacionog suda, Privrednog Apelacionog suda, Upravnog suda i Apelacionog suda u Beogradu.


IZDVAJAMO

SAOPŠTENJA

VESTI