Трећи дан регионалног округлог стола на Јастрепцу

Трећег дана Регионалног саветовања на Јастрепцу тема је била “Еволуција или револуција Кривичног законодавства у Републици Северна Македонија и Републици Србији”, модератор је била Ивана Миловановић, судија Основног суда у Нишу.


Други дан регионалног округлог стола на Јастрепцу

Други дан, први панел Регионалног округлог стола на Јастрепцу отворио је као модератор Дејан Петковић судија Основног суда у Сомбору. Овај панел био је посвећен актуелним темама грађанске материје, у којем су панелисти представили изазове са којима се сусреће домаћа судска пракса. На овом панелу отворена су многа питања попут бесплатне правне помоћи, електронског достављања као и спорова мале вредности.


Отворен регионални округли сто на Јастрепцу у организацији Форума судија Србије

Регионални округли сто "Правосуђе на простору Западног Балкана - (Р)еволуција судских поступака" отворен је 26.05.2022. год. на Јастрепцу у организацији Форума судија Србије.


Притвор у кривичном поступку по приватној кривичној тужби

На сајту Отворена врата правосуђа можете погледати блог колеге Душана Дакића, судије Основног суда у Новом Саду и члана Форума судија Србије.


Дводневна обука "Тренинг тренера" одржана у Параћину

Форум судија Србије је за своје чланове организовао дводневну обуку дана 11. и 12. априла. Обука, “Тренинг тренера” је организована како би судије и полазници почетне обује имали могућност да прошире своје тренерске, говорне и предавачке вештине. Тренинг је организован у Основном суду у Параћину и овом приликом се захваљујемо председници суда Ирени Спасић на срдачном и топлом гостопримству.


Споразум о признању прекршаја - предности и дилеме

На сајту Отворена врата правосуђа можете погледати блог др Сања Стргар, судије Прекршајног суда у Новом Саду и члана Форума судија Србије


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ