Позив на обуку медијатора у организацији Форум судија Србије и Медијација Центар Сомбор

Форум судија Србије и Медијација Центар Сомбор вас позивају на обуку из области медијације. Обука има за циљ да унапреди и освежи основна знања медијатора који су прошли основну обуку.


Отворена врата правосуђа на тему „Право на бесплатну правну помоћ“

У оквиру пројекта Отворена врата правосуђа дана 10. новембра 2022. године одржан је онлајн панел на тему „Право на бесплатну правну помоћ“. Милица Јовановић, полазница Правосудне Академије и члан Форума судија Србије била је модератор овог онлајн састанка.


Округли сто под називом "Нови правосудни закони у интересу свих грађана - изазови и решења" одржан у Београду

Округли сто, под називом "Нови правосудни закони у интересу свих грађана - изазови и решења" одржан је у хотелу "Metropol Palace", дана 8. новембра 2022. године од стране Удружење судија и тужилаца Србије (УСТ) у сарадњи са Правосудном академијом и Удружењем судија прекршајних судова (УСУДПРЕК).


Друго стручно-правосудно саветовање под називом „ДАНИ ФОРУМА" одржано је у Пироту

Одржано је друго стручно-правосудно саветовање под називом „ДАНИ ФОРУМА“ уз подршку заједничког пројекта Европске уније и Савета Европе “Подршка реформи правосуђа у Србији”. На отварању саветовањa присутнима су се обратили Ненад Вујућ, директор правосудне академије и координатор првог кластера преговарчког процеса, Данко Рунић, координатор пројекта, Савет Европе и Небојша Ђуричић, представник УО Форума судија Србије.


Позив на семинар "Основна обука медијатора" у Крушевцу од 13. до 18. октобра 2022. године

Програм обуке обухвата теме као што су: појам медијације, начела медијације, фазе медијације, вештине активног слушања, вештине идентификовања тачака конфликта, вештина преговарања… и низ практичних вежби.


Позив на семинар "Грешке у медицини и медицинско вештачење - правни аспекти"

Теме семинара биће: основи и врсте одговорности због грешке у медицини, "стручна грешка" и "грешка у обавештавању", ток поступка од тужбе до правноснажне одлуке, правилно постављање задатка вештаку и примери из домаће судске праксе. Радионица је намењена свим пружаоцима здравствене заштите, правницима који се баве медицинским правом и другим заинтересованим лицима из јавног и приватног сектора како би се подробније упознали са постојећим релевантним прописима и судском праксом, а и унапредили своја знања и вештине кроз интерактивну обуку и дискусију са еминентним стручњацима из области медицинског права.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ