Позив на Oсновну обуку медијатора у Београду - 30. и 31. марта и од 03. до 05. априла 2023. год.

Имамо велико задовољство да вас обавестимо да ће Форум судија Србије организовати још једну Основну обуку за посреднике – медијаторе. Основна обука ће се спровести у пет радних дана. Прва два дана обуке 30. и 31. марта ће се одржати путем електронске платформе, (online) а преостала три дана биће одржана 03., 04. и 05. априла 2023.године у Београду, а све у складу са Правилником о програму обуке за посреднике („Службени гласник РС“, БР.146/14). Обука ће се спроводити у периоду од 14 до 18/19 часова. О тачној локацији обуке накнадно ћемо Вас обавестити.


Није тешко бити у праву - медијација у потрошачким споровима

На сајту Отворена врата правосуђа текст је написао Немања Рилке, судијски помоћник у Основном суду у Сомбору и члан Форума судија Србије.


Откуд сада треба да платим и судске таксе?

На сајту Отворена врата правосуђа текст је написала Ана Бурић, судија Основног суда у Новом Саду и члан Форума судија Србије.


Желим да дам отказ, која су моја права?

На сајту Отворена врата правосуђа текст је написала Јелена Јанковић, судија Основног суда у Крагујевцу, председник Одељења за радне спорове и члан Форума судија Србије.


Стручно усавршавање медијатора одржано у Сомбору

Настављамо активности у оквиру пројекта Постигни договор, реши спор.


Позив на основну обуку медијатора у Крушевцу

Програм обуке обухвата теме као што су: појам медијације, начела медијације, фазе медијације, вештине активног слушања, вештине идентификовања тачака конфликта, вештина преговарања… и низ практичних вежби.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ