Одржан округли сто „Суђење на даљину” у Крагујевцу

У четвртак 21.10.2021. године у Крагујевцу одржан је још један округли сто на тему „Суђење на даљину“ у оквиру истоименог пројекта који је подржан од стране Амбасаде краљевине Холандије. Округли сто је отворио председник УО Форума судија Србије судија Небојша Ђуричић, а говорници су били заменица Републичког јавног тужиоца др. Јасмина Киурски, др. Олга Тешовић, судија и председница Основног суда у Пожеги, затим Ивана Миловановић, судија Основног суда у Нишу, и Душан Дакић, судија Основног суда у Новом Саду.


Одржана два семинара на тему "Алтернативне кривичне санкције у судској пракси" у Крагујевцу

Одржана су последња два семинара у оквиру пројекта Алтернативне кривичне санкције у судској пракси. Семинари су одржани дана 21. и 22. октобра 2021. године у Хотелу „Шумарице“ у Крагујевцу на тему „Алтернативне кривичне санкције у судској пракси“.


Одржан округли сто „Суђење на даљину” у Београду

У четвртак 14.10.2021. године у Београду одржан је још један округли сто на тему „Суђење на даљину“ у оквиру истоименог пројекта који је подржан од стране Амбасаде краљевине Холандије. Округли сто је отворио председник УО Форума судија Србије судија Небојша Ђуричић, а говорници су били заменица Републичког јавног тужиоца др. Јасмина Киурски, др. Олга Тешовић, судија и председница Основног суда у Пожеги, затим Ивана Миловановић, судија Основног суда у Нишу, и Душан Дакић, судија Основног суда у Новом Саду.


Дани Форума судија Србије у Кладову

Форум судија Србије одржао је своју прву стручну конференцију под називом „Дани Форума“, који су одржани у периоду од 10. до 12. октобра, у Кладову. Прва конференција окупила је преко 50 судија, правника и пријатеља Форума.

„Данима Форума“ присуствовали су заменица председника Високог савета судства и судија Врховног касационог суда судија Зорана Делибашић, члан ВСС судија Александар Пантић, директор правосудне академије Ненада Вујић, заменица директора USAID Пројекта владавине права, Драгана Лукић, Данко Рунић, испред заједничког пројекта Европске Уније и Савета Европе „Јачање независности и одговорности правосуђа“. Учеснци су имали прилику да кроз три дана учествују на конструктивним дебатама и да чују многе идеје које ће се спровести у дело као и да буду представљени пројекти који су већ реализовани.


Одржана два семинара на тему "Алтернативне кривичне санкције у судској пракси" у Београду

Настављамо са активностима у оквиру пројекта Алтернативне кривичне санкције у судској пракси. Организована су још два семинара 14. и 15. октобра 2021. године у просторијама Правосудне академије у Београду на тему „Алтернативне кривичне санкције у судској пракси“. Предавачице на овој обуци биле су др Олга Тешовић председница Основног суда у Пожеги и Ивана Миловановић судија Основног суда у Нишу.


Одржан други округли сто „Суђење на даљину”

У четвртак, 16.09.2021. године у Новом Саду одржан је други округли стола на тему „Суђење на даљину” у оквиру истоименог пројекта који је подржан од стране Амбасаде краљевине Холандије. Округли сто је отворио председник УО Форума судија Србије судија Небојша Ђуричић, а говорници су били проф.др Ивана Крстић, Олга Тешовић, судија и председница Основног суда у Пожеги, затим Ивана Миловановић, судија Основног суда у Нишу, и Душан Дакић, судија Основног суда у Новом Саду.


ИЗДВАЈАМО

САОПШТЕЊА

ВЕСТИ